„Połącz swój sklep z WooCommerce” – Wyłączenie powiadomienia w kokpicie WordPress

Po instalacji WooCommerce i jakimś bliżej nieokreślonym czasie w kokpicie może zacząć się wyświetlać komunikat, którego nie da się zamknąć taki jak ten poniżej:

Połącz swój sklep z WooCommerce.com, aby otrzymywać aktualizacje rozszerzeń i wsparcie techniczne.

Połącz swój sklep z WooCommerce.com, aby otrzymywać aktualizacje rozszerzeń i wsparcie techniczne.

lub w języku angielskim:

Connect your store to WooCommerce.com to receive extensions updates and support.

I niestety powiadomienia tego nie można wyłączyć w prosty sposób klikając „dismiss” czy krzyżyka zamykającego.

Należy podjąć konkretną akcję – w tym przypadku: połączenie sklepu internetowego z usługą WooCommerce.com. Jednak można też to powiadomienie wyłączyć bez łączenia się z tym kontem.

Jeżeli nie chcesz łączyć swojego sklepu z kontem WooCommerce.com – skorzystaj z poniższego kodu. Kod ten należy dodać do pliku functions.php motywu (najlepiej motywu potomnego) lub wtyczki funkcyjnej:

add_filter( 'woocommerce_helper_suppress_admin_notices', '__return_true' );
Oceń ten artykuł jako pierwszy
Strona w trakcie przebudowy :) Wróć niebawem, aby zobaczyć różnice.Na stronie mogą znajdować się linki polecające (affiliacyjne), które pozwalają utrzymać bloga. Zakup z mojego polecenia nie generuje dla Ciebie dodatkowych kosztów, a ja otrzymam prowizje od kwoty zapłaconej.

Przyłącz się do dyskusji

Bądź na bieżąco

Newsy i promocje - Marketing & WordPress

Maksymalnie trzy wiadomości w miesiącu dopasowane do Ciebie. Polityka Prywatności dostępna jest tutaj. Dla każdego subskrybenta prezent niespodzianka.

Dziękuję za zapis.

Niebawem przyjdzie do Ciebie mail powitalny. Twoja darmowa godzina na pracę w #WordPress została aktywowana.