Nowy komunikat bezpieczeństwa Chrome, czyli jak stracić klientów w 5 sekund?

Google od lat dba o „bezpieczeństwo” danych i dyktuje właścicielom stron internetowych własne wizje, wręcz wymusza stosowanie swoich pomysłów i technologii. Ten komunikat jest potrzebny, ale czy w takiej formie? Kwestia dyskusyjna. Komunikat ten nie pokazuje się tylko małym biednym firmom, ale można go ujrzeć na stronach naprawdę dużych brandów.

Dane, które chcesz przesłać, nie są zabezpieczone

Twoje dane będą widoczne dla innych, ponieważ ta strona używa połączenia, które nie jest całkowicie bezpieczne.

Taki właśnie komunikat zobaczą użytkownicy najnowszych wersji Google Chrome przy próbie przesłania danych w sposób niezabezpieczony.

Jak stracić klientów w 5 sekund? Wystarczy, że nienależycie sprawdzisz mechanizmy logowania, rejestracji, wysyłania leada, aby taki komunikat skutecznie odstraszył Twoich użytkowników.

Oceń ten artykuł jako pierwszy
Strona w trakcie przebudowy :) Wróć niebawem, aby zobaczyć różnice.Na stronie mogą znajdować się linki polecające (affiliacyjne), które pozwalają utrzymać bloga. Zakup z mojego polecenia nie generuje dla Ciebie dodatkowych kosztów, a ja otrzymam prowizje od kwoty zapłaconej.

Przyłącz się do dyskusji

Bądź na bieżąco

Newsy i promocje - Marketing & WordPress

Maksymalnie trzy wiadomości w miesiącu dopasowane do Ciebie. Polityka Prywatności dostępna jest tutaj. Dla każdego subskrybenta prezent niespodzianka.

Dziękuję za zapis.

Niebawem przyjdzie do Ciebie mail powitalny. Twoja darmowa godzina na pracę w #WordPress została aktywowana.